Varmepumpeanlæg erstatter gasdrevne motoranlæg hos Feldborg Kraftvarmeværk og Haderup Kraftvarmeværk

Varmepumpeanlæg erstatter gasdrevne motoranlæg

Feldborg Kraftvarmeværk A.m.b.a. & Haderup Kraftvarmeværk A.m.b.a. etablerer hver et luft til vand varmepumpeanlæg.

Feldborg Kraftvarmeværk A.m.b.a. og Haderup Kraftvarmeværk A.m.b.a. har besluttet, at de hver især vil erstatte deres ene naturgas motoranlæg med en 1 MW luft til vand varmepumpe med udeluften som varmekilde.

Varmepumpeanlæggene etableres i værkernes eksisterende maskinrumsbygninger og udenfor disse etableres energioptagerne (fordamperne) i kølegårde.

Aktive Energi Anlæg A/S (AEA) har vundet udbuddet på projekt og forleden blev der skrevet kontrakt på opgaven, som blev markeret med en flot kage.

Projektet

Aktive Energi Anlæg A/S skal som totalentreprenør levere og etablere de 2 komplette luft/vand varmepumpeanlæg med direkte køling, hvor energien fra udeluften og omgivelserne cirkulerer gennem energioptagerdelen.

Vi har i samarbejde med Fenagy A/S valgt at levere de 2 varmepumpeanlæg med CO2, som kølemiddel.
CO2 er et såkaldt naturligt kølemiddel med flere gode egenskaber.

Fenagy varmepumpeanlæg med CO2 som kølemiddel

Aktive Energi Anlæg A/S har i projektet fokus på virkningsgrader, økonomi og på at anlægget skal være betjeningsvenligt for driftspersonalet, have den rette tekniske kvalitet, og ikke mindst være driftssikkert således, at anlægget kan fungere stabilt med en høj ydelse i mange år frem.

Test af anlæggene starter ultimo august 2021, og endelig aflevering af det samlede anlæg forventes at være senest midt oktober 2021.

JUNI 2021 | Af BJARNE CHRISTENSEN, AKTIVE ENERGI ANLÆG A/S

Del denne nyhed

AEA leverer nyt rekordregnskab med ottecifret overskud

Fremgang over hele linjen

Fremgang over hele linjen AEA leverer nyt rekordregnskab “Trenden peger fortsat opad for AEA, når det gælder stør­relsen af Herning-virksomhedens overskud. De seneste fire års

Læs mere »