AEA omlægger energiproduktionen for Aars Fjernvarme

Aktive Energi Anlæg (AEA) projekt som omfatter en 7 MW luft-vandvarmepumpe på Aars Fjernvarme er godt i gang.

I Januar blev der fejret med noget så usædvanligt, som et 3-dobbelt rejsegilde for projektet som indeholder ny 9.000 m³ akkumuleringstank, et moderne pumpehus samt en 7 MW luft-vandvarmepumpe.

Aars fjernvarme, der hidtil har benyttet affald som primært brændsel på deres anlæg i Aars, står over for betydelige ændringer i deres energiproduktion. Tiltag inden for affaldssortering har resulteret i faldende affaldsmængder og stigende priser, hvilket har nødvendiggjort en beslutning om at nedlægge den ene af de to affaldsovne. 

Som erstatning for den gamle affaldsovn fra 1985, har Aars Fjernvarme valgt at investere i en 7 MW luft-til-vand varmepumpe fra AEA. Med det nye anlæg, kan Aars fjernvarmes komme under grænsen for CO2-kvoteordningen, og bevæge sig væk fra den traditionelle affaldsforbrændingsmetode til en mere miljøvenlig og effektiv teknologi.

Aars Fjernvarme sikrer den fremtidige varmeforsyning til cirka 6.000 husstande i Aars, Hornum, Haverslev og Suldrup med miljøvenlig fjernvarme gennem det eksisterende og kommende anlæg.

Byggeriet kører planmæssigt, hvor der på trods af det hårde vejr, er blevet knoklet på hen over vinteren. Montage af stativet udenfor kølegården, der skal støtte fordamperne er afsluttet. Beklædningen af Troldtekt i maskinrummet og epoxybelægning på gulvet blev udført i uge 7.

Den mekaniske montage er påbegyndt, hvor der siden medio februar løbende bliver leveret energioptagere, kompressorer og varmepumper. 

AEA er totalentreprenør på 7 MW luft-vandvarmepumpe anlægget som forventes at blive startet op medio august 2024.

 

Moderne og grøn teknologi indenfor fjernvarme

Vi tilbyder dig hele pakken i krydsfeltet mellem rådgivning, optimering, etablering og servicering.

Kontakt os for et uforpligtende møde og hør om jeres muligheder. 

AEA Brochure - Varmepumper

Del denne nyhed

AEA-leverer-nyt-rekordregnskab

Fremgang over hele linjen

Fremgang over hele linjen AEA leverer nyt rekordregnskab “Trenden peger fortsat opad for AEA, når det gælder stør­relsen af Herning-virksomhedens overskud. De seneste fire års

Læs mere »
AEA-TILDELT-AAA-RATING

AEA tildelt AAA-Rating

AEA tildelt AAA-Rating AEA-holdet er endnu en gang blevet tildelt AAA-rating for højeste kreditværdighed. Dermed er vi én ud af blot 163 virksomheder med samme

Læs mere »