Ny 30 MW elkedel fra AEA

Mere stabil og klimavenlig varmeforsyning med ny 30 MW elkedel

Vordingborg Kraftvarme A/S etablerer ekstra reservekapacitet på Masnedø med ny 30 MW elkedel for at sikre varmeforsyningen.

Vordingborg Kraftvarme A/S har besluttet at udvide deres eksisterende varmeproduktionsanlæg på Masnedø med en ny 30 MW elkedel. Den nye elkedel skal sikre nuværende forbrugere og kommende generationer en endnu mere sikker, stabil og klimavenlig varmeforsyning.

Beslutningen om at investere i den nye elkedel er både for, at etablere ekstra reservekapacitet for at sikre varmeforsyningen, hvis kraftvarmeanlægget skulle falde ud og for at udnytte perioder med rigelig og billig strøm.

Den ekstra reservekapacitet, som en elkedel giver, kan både anvendes i spotmarkedet og levere systemydelser. Dette gør projektet til en gennemtænkt og klimavenlig løsning, som støtter op om politikeres ønske om elektrificering af fjernvarmesektoren.

I samarbejde med Vordingborg Kraftvarme A/S står AEA A/S for den komplette detailprojektering, samt projekt- og byggeledelse. MOE A/S er rådgiver for Vordingborg Kraftvarme A/S.

AEA har haft meget fokus på at opgaven løses med mindst mulig gene for Vordingborg Kraftvarme A/S fjernvarmebrugere.

Projektet

AEA har fået kontrakt på levering og installation af et komplet 30 MW elkedelanlæg og leverancen består i hovedtræk af levering, opstilling og idriftsættelse af:

  • et nyt og fuldt funktionsdygtigt el-kedelanlæg
  • Komplet rørsystem og rørarbejder
  • Komplette isolerings- og beklædningsarbejder
  • Komplette el- & automationsarbejder

 

MARTS 2022 | Af BJARNE CHRISTENSEN og CLAUS HØSTGÅRD LUND, AKTIVE ENERGI ANLÆG A/S

Vordingborg elkedel
Vordingborg elkedel tegning
Driftsmæssig overdragelse til bygherren finder sted i marts 2023.

Del denne nyhed

AEA-leverer-nyt-rekordregnskab

Fremgang over hele linjen

Fremgang over hele linjen AEA leverer nyt rekordregnskab “Trenden peger fortsat opad for AEA, når det gælder stør­relsen af Herning-virksomhedens overskud. De seneste fire års

Læs mere »