AEA står for den komplette detailprojektering, projekt- og byggeledelse af fuldautomatisk og bemandingsfrit varmepumpeanlæg

Fuldautomatisk og bemandingsfrit varmepumpeanlæg

Østervrå Varmeværk A.m.b.a. etablerer energioptimeret varmepumpeanlæg til den eksisterende varmeproduktion i samarbejde med AEA.

Østervrå Varmeværk A.m.b.a. har besluttet at etablere en 1,4 MW luft til vand varmepumpe med udeluften som varmekilde. Dette varmepumpeanlæg skal driftes fuldautomatisk og bemandingsfrit.

Varmepumpeanlægget etableres i den eksisterende maskinrumsbygning og udenfor bygningen etableres energioptagerne (fordamperne) i en kølegård.

I samarbejde med Østervrå Varmeværk og deres rådgiver, JPH ENERGI A/S, står AEA står for den komplette detailprojektering, projekt- og byggeledelse af varmepumpeanlægget.

AEA har vundet entreprisen og efterfølgende skrevet kontrakt på opgaven.


Projektet

Som totalentreprenør skal Aktive Energi Anlæg A/S levere og etablere et komplet nyt 1,4 MW luft/vand varmepumpeanlæg med direkte køling, hvor energien fra udeluften og omgivelserne cirkulerer gennem energioptagerdelen.

Udover varmepumpedelen skal AEA også forestå integration med værkets nuværende varmeproduktion.

AEA løsning på et varmepumpeanlæg af fabrikat Fenagy
Foto viser en lignende løsning på et varmepumpeanlæg af fabrikat Fenagy A/S.
”Vi har i samarbejde med Fenagy A/S valgt at levere varmepumpeanlægget med CO2, som kølemiddel. CO2 er et såkaldt naturligt kølemiddel med flere gode egenskaber. CO2 er blandt andet klassificeret som et sikkerhedskølemiddel, og derfor vil udgangspunktet altid være at fordampe CO2’en direkte ved energikilden. Denne løsning er både billigst og mest energieffektiv” udtaler Bjarne Christensen, AEA.
Bjarne Christensen - Teknisk konsulent hos AEA
Bjarne Christensen
Teknisk konsulent
AEA løsning på kølergård med energioptagere af type Flatbed
Foto viser en lignende løsning på kølergård med energioptagere af type ”Flatbed”

AEA har i projektet haft fokus på virkningsgrader, økonomi og på at anlægget skal være betjeningsvenligt for driftspersonalet. Anlægget skal have den rette tekniske kvalitet og være driftssikkert, så anlægget kan fungere stabilt med en høj ydelse i mange år frem.

Projektet er igangsat og endelig aflevering af det samlede anlæg forventes at være før fyringssæson 2022.

Læs mere om fordele ved varmepumper her

JUNI 2022 | Af BJARNE CHRISTENSEN & SØREN VESTERGAARD, AKTIVE ENERGI ANLÆG A/S 

Del denne nyhed

AEA leverer nyt rekordregnskab med ottecifret overskud

Fremgang over hele linjen

Fremgang over hele linjen AEA leverer nyt rekordregnskab “Trenden peger fortsat opad for AEA, når det gælder stør­relsen af Herning-virksomhedens overskud. De seneste fire års

Læs mere »