Energioptimering, udskiftning af ovnstyring, gasbrændere og ny gasinstallation hos Metafix

Energioptimering, udskiftning af ovnstyring, gasbrændere og ny gasinstallation

Metafix A/S energioptimerer deres produktions- og kedelanlæg.

Metafix A/S, Hadsund, er en metalvarefabrik, der leverer og producerer komplette metalløsninger med alt indenfor plade- og rørbearbejdning, overfladebehandling samt systemløsninger.

Metafix A/S anvender indtil nu LPG-gas, som brændsel til såvel deres fuldautomatiserede ovne i produktionen som til deres kedelanlæg.

Grundet fremsynethed samt et ønske om fokus på energioptimering, har Metafix A/S derfor valgt at investere i en løsning med konvertering fra LPG-gas til naturgas.

Økonomien ved gennemførelsen af projektet, alene på besparelsen ved konvertering fra LPG-gas til naturgas, er årligt mere end 240.000 kr.

Dertil kommer energitilskuddet, hvilket gør projektet til en ”fornuftig” investering for Metafix A/S, som samtidig får et 100% opgraderet anlæg, der er driftssikkert mange år frem i tiden.

Metafix A/S har valgt Aktive Energi Anlæg A/S til at udføre projektet.

 

Projektet

Aktive Energi Anlæg A/S skal som leverandør, levere og etablere den totale ombygning af komplet gasinstallation fra LPG-gas til naturgas.

Der skal udskiftes 3 eksisterende procesbrændere med 3 nye Maxon-procesbrændere, type NP (kanalbrændere) med tilhørende nye brændertavler og en ny fælles PLC-ovntavle.

Derudover ombygges deres øvrige bestående brændere fra LPG-gas til naturgas, og der etableres nye gasramper.

Aktive Energi Anlæg A/S står for detailprojektering, etablering af den komplette ombygning inklusive instrumentering, el-installation i samarbejde med Metafix A/S’ egen elektriker, styringsarbejder, rørinstallationer, myndighedsbehandling m.m.

Aktive Energi Anlæg A/S har også i dette projekt har stor fokus på energioptimering, økonomi og på at anlægget skal være betjeningsvenligt for driftspersonalet.

Desuden har det samlede anlæg den rette tekniske kvalitet, og ikke mindst være driftssikkert således, at anlægget kan fungere stabilt med en høj ydelse i mange år frem.

FEBRUAR 2021 | Af LARS MØLGAARD MADSEN, AKTIVE ENERGI ANLÆG A/S

Del denne nyhed

AEA leverer nyt rekordregnskab med ottecifret overskud

Fremgang over hele linjen

Fremgang over hele linjen AEA leverer nyt rekordregnskab “Trenden peger fortsat opad for AEA, når det gælder stør­relsen af Herning-virksomhedens overskud. De seneste fire års

Læs mere »